Kuinka Tulla Miljonääriksi 40-vuotiaana

Jos haluat saada kaiken irti mentoristasi, tee mitä he sanovat, tarkalleen. Uudet luvut osoittavat, että kuka tahansa voi tehdä sen - toisin sanoen kuka tahansa, jolla on ylimääräinen 18 puntaa viikossa. Pallottajat eivät pyöri näin. Tässä artikkelissa autamme sinua ymmärtämään, kuinka sinusta tulee miljoonia 65-vuotiaana.

Huomaa, että sinä hallitset kolmea edellä mainitusta 4 tekijästä. Saatat ajatella, että kun tilisi siirtyy seitsemään numeroon, ilotulitus valaisee taivaan, konfeti putoaa ja samppanja alkaa virtata. Kun tajusin tämän, tein siitä ensisijaisen tavoitteeni säästää ja sijoittaa mahdollisimman paljon rahaa. Jotta todella voisit olla miljonääri, sinun on ehdottomasti oltava oikeassa puolella rahojasi ja investointejasi!

Napsauttamalla Hyväksyn, hyväksyt evästeiden käytön sekä tietosuojakäytännön ja palveluehdot.

Ehkä heidän riskialtistuksensa eivät sopineet hyvin heidän riskinsietokykyyn. Jos toistat tämän prosessin tarpeeksi kertaa, sinulla on paljon omaisuutta omaisuudella ja paljon kuukausituloja. Löysin kahden makuuhuoneen, yhden kylpyhuoneen asunnon keskustan reunalta vain 850 dollarilla henkilölle. Taloudellinen riippumattomuus on vain kolmen muuttujan päässä.

Sitten varastoin ylimääräiset tulot ja sijoitin lopulta uuteen liiketoimintaan tullessaan yrittäjäksi (sinun ei tarvitse tehdä tätä muuten, näin vain tein asioita). Mitkä minun pitäisi valita, osakkeet tai rahastot?, vaikka kirjoittaminen on välttämätöntä, freelance-kirjoittajaksi pääsy verkossa voi ansaita sinulle satoja dollareita - ja se on yleensä melko helppo keikka löytää. Erittäin suositeltavaa. Joten miljonääriksi tuleminen tässä elämäsi vaiheessa on vähän ulottumattomissa. Taloudellisen suunnitelman laatiminen pakottaa sinut ryhtymään toimiin puhumisen sijaan. Jos nämä tilastot olisivat totta köyhässä maassa, se olisi yksi asia, mutta Amerikkaa pidetään varakkaana maana.

Mutta autamme sinua ymmärtämään, miten se toimii, vaikka et tiedä siitä ensimmäistä. Mutta jos valitset jälkimmäisen, sinun täytyy viettää aikaa kouluttaaksesi itseäsi (tai lukeaksesi kirjaani) ja tarkistaaksesi portfoliosi säännöllisesti. Lopeta huono toiminta ja lopeta näyttelijä. Säästäminen 401 (k) -suunnitelmasi kautta työssä tai oman IRA: n asettaminen estää veroja hidastamasta kasvuasi kohti sitä miljoona dollaria. Muista, että useimmat rikkaat ihmiset ovat nykyään itsetehtyjä, niin kutsuttuja ”ensimmäisiä sukupolvia”, mikä tarkoittaa, että he loivat miljoonat perimättä rahaa. Lupaan sinulle, että jos heräät joka aamu klo 5 mennessä, työskentelet yksi tai kaksi tuntia ennen muita ikäisensä ja työskentelet vielä tunnin kuluttua ikätovereidesi poistumisesta, pääset eteenpäin! Huolimatta puutteista korkeamman tason matematiikassa, inspiroimattomista SAT-pistemääristä ja teini-ikäisen lain noudattamisesta, korvasin heikkoutesi tavallisella vanhalla työetiikalla ja suhteiden luomisella.

Rakenna perusta 20-vuotiaillesi ja älä ajattele, että sinulla on tutkittavaa vuosikymmentä, koska et.

Hämmästyttävä tarina Mississippi-pesukoneesta

Oletetaan esimerkiksi, että ostat yhden osakkeen McDonald'sista. Kuinka taiteilijat ansaitsevat rahaa?, jos esimerkiksi etsit ”St Louis SEO”, löydät Gotch SEO. Aloita siitä, mitä sinulla on varaa, ja käytä palkankorotuksia, bonuksia ja muita odottamattomia tapauksia, kuten perintö, säästöjen lisäämiseksi aina kun mahdollista. Jos ansaitset 50 000 dollaria vuodessa ja pystyt selvittämään kuinka laittaa 40% siitä (se on minun säästötavoite), vie siellä 50 vuotta x 20 000 dollaria vuodessa. Jos pidit tätä blogia hyödyllisenä, tilaa uutiskirjeeni! Tässä kohtaa 30-vuotiaana miljonääriksi tulemisen uhrausosa alkaa satuttaa. Tämä ei ole vain San Diegon asia.

Tänä aikana se oli, kun sain selville (eräänlainen vahingossa), että meillä oli todellakin rahaa antaaksemme meille joitain vaihtoehtoja. Eur / usd1.09870.0000 (-0,0000%), päätös käydä kauppaa tuntien jälkeen riippuu tietysti sijoitustavoitteistasi, kaupankäyntityylistäsi ja riskinkantokyvystä. Tarvitaan vain oikea ajattelutapa ja laser-terävä keskittyminen varallisuuden rakentamiseen ja nettovarallisuuden kasvattamiseen. Kukaan ei ole meille mitään velkaa. Vuodesta 1991 vuoteen 2019 osakemarkkinoiden tuotot vaihtelivat 37 prosentin tappiosta lähes 38 prosentin voittoon.

Yrityksen kanssa yrität tarjota arvoa ihmisille ratkaisemalla heidän ongelmansa (todelliset tai havaitut). Silti tänä päivänä olen ainakin kahdesti vuodessa rikkonut, koska sijoitan ylijäämäni aina yrityksiin, joihin en pääse. Lupaan kuitenkin, että tieto ja koulutus ovat enemmän kuin kaiken muun arvoisia. Tarkastellaan tarkkaan kuinka voit tulla miljonääreksi sijoittamalla sekä tulosi että säästöt! Tämän seurauksena voimme keskittää 100% pyrkimyksistämme vaurauden luomiseen kehittämällä uraa tai yritystämme. Ennen kuin pääsemme sinne, sanon vain, että raha itse ei ole tärkein asia.

 • Hyödynnä ilmainen raha - tämä voi olla hauska tapa lisätä säästöjä.
 • Jos rahasi kasvaa 7 prosentilla vuodessa 38 vuoden sisällä, kun olet 63-vuotias, sinulla on pesämuna miljoona dollaria.
 • Aloita oma yritys.
 • Se on 1 900 dollaria vuodessa tai 40 dollaria enemmän viikossa (jaettuna 48 viikolla).
 • Tämä ei ole aivan uusi filosofia.

Kuinka Tulla Miljonääreksi Sijoittamalla

Tämä on tärkein syy elää hyvin varojesi alla. He sanovat sinun tekevän seuraavan 20-, 30-, 40- ja 50-vuotiaana: Sijoittaminen tarkoittaa, että kun sijoitat rahasi jonnekin, se ansaitsee enemmän rahaa. Suurin osa meistä on vakuuttunut tyydyttämään perustarpeet:

Kun jatkat tulojen kasvattamista, jatka prosenttimäärän siirtämistä eläkkeelle siirtymiseen ja muille tileille. Mutta kaikki näyttää paperilla helpommalta kuin tosielämässä, etenkin kun kyse on rahasta. Tämä voi olla mitä tahansa freelance-töistä kotitekoisten tuotteiden myyntiin Etsyllä.

Katsotaanpa matematiikkaa.

Voiko Kukaan Tulla Miljonääriksi?

Toinen hyvä esimerkki on, että voit nauttia ylellisyystuotteista, kuten mukavasta huippuluokan käsilaukusta tai 500 dollarin saappaista. Esimerkiksi pienten elämäntapojen muutosten tekeminen kiinteiden kuukausikustannusten vähentämiseksi voi auttaa sinua viettämään vähemmän kuin ansaitset. Nyt en ehdota sinua lopettamaan työsi ja tulemaan päiväkauppiaalle, mutta sanon, että koko osakemarkkinoille sijoittaminen on osoittautunut luotettavaksi menetelmäksi rahasi kasvattamiseen.

Lähes 10 vuoden kirjoittamisen jälkeen Financial Samurai tarjoaa mukavan lisätulon virran passiivisiin tulosijoituksiini. Yritä olla laittamatta korteillesi mitään sellaista, jota et voi maksaa pois kahden tai kolmen kuukauden sisällä. Kun pidät rahaa verotilillä, sinun ei tarvitse maksaa setä Samille ja hänen jälkeläisilleen, valtioille, joka vuosi.

"Sinun on oltava valppaana pitämään taidot ajan tasalla, säästämään tulevaisuutta varten ja osallistumaan perheen budjetti- ja sijoituspäätöksiin", Adam sanoi.

Ennen Kuin Olet 30-vuotias

Löydät paljon enemmän tietosuojavalinnoista tietosuojakäytännöstämme. Ensisijaiset tavoitteeni ovat kunnossa ja antavat minun keskittyä siihen, mikä on todella tärkeää, kuten suhteet, lapseni kasvattaminen, lukeminen, matkustaminen ja liikunta. Millionaires ovat halukkaita työskentelemään kovasti ja tekemään asioita itselleen tarvittaessa.

Tunnen olevani hieno saavutuksistani tähän mennessä, mutta tie on vielä pitkä tie kuljettavana - lisää yrityksiä perustaa ja ihmisiä auttamaan. Jos sinulla on fistful, maksa heille. Tärkeintä on, et koske rahasi. Oli useita kertoja, kun menetin paljon rahaa markkinoilta.

Andrew Yangin 257%: n varainhankinta nousee pois kaikki muut demokraattiset ehdokkaat

Olin innoissani, tylsä ​​ja tunsin olevani voimakas. Jälleen kerran, jos nämä ideat eivät sovellu sinulle, laadi oma luettelo - mutta varmista, että teet tämän, ellet vain halua enää rahaa. Kaikkien säästöjen paneminen patjaan - tai kiinnittyminen vain turvallisempiin sijoituksiin, kuten valtion velkasitoumuksiin tai joukkovelkakirjoihin - on vielä tuhoisampaa. Jos sinulla on työnantajan 401 (k) vastaavuus, maksimoi tämä etu, koska se antaa sinulle ylimääräistä rahaa sijoittamiseen, mikä auttaa sinua saavuttamaan miljoonan dollarin nopeammin. Se voi kuulostaa hullulta, mutta vaikka ansaitsisitkin vain 30 000 dollaria vuodessa, jos sijoitat (ja säästät) viisaasti ja varovaisesti, sinusta voi tulla miljonääri.

Lähes 40% vastaajista sanoi, että ensimmäinen askel kohti miljonääriä on sijoituskohteiden oppiminen. Sinun ei tarvitse luopua hallinnasta, mutta sinun on luotava hyvät suhteet asiantuntijaan tällä monimutkaisella alueella. Sijoituksesi tulisi olla enimmäkseen osakkeina alkuvuosina ja siirtyä suurempaan joukkovelkakirjalainojen määrään, kun saavut lähelle vuotta 40.

Jos vietät kaiken ansaitsemasi, hän sanoi, et voi rakentaa "merkittävää taloudellista nettovaraa". Ja en ollut erilainen. Suoliston vaistoi sanoi kyllä. 13-vuotiaana olin koukussa jokaisessa Robin Leechin kerrottamassa jaksossa ”Rikkaiden ja kuuluisten elämäntavat”. Yksi asia, joka on pidettävä mielessä, on se, että käytännöllisesti katsoen mikä tahansa menetelmä valtavan varallisuuden hankkimiseksi vie ainakin vähän aikaa (siksi perjantai-postituksessa viitataan myöhästyneeseen tyydytykseen, hiekkaan ja pitkäaikaiseen perspektiiviin). Urheiluauto oli luettelon kärjessä. Jos tämä ajatus herättää hieman pelkoa sydämessäsi, et ole yksin. Oletetaan, että palkkasi ensimmäisessä työssäsi 22-vuotiaana on noin 50 000 dollaria.

Sosiaaliset Vaikutukset, Jotka Ovat Olennainen Osa Yrittäjyyden Menestystä, Sanovat Nuoret

Käytimme enimmäkseen Vanguardin edullisia indeksirahastoja (kiitos herra )Saat “kaksi” makuuhuonetta, joissa on 840 neliömetriä, ja se näyttää vanhalta latoilta. Tämä visuaalisuus osoittaa edelleen, kuinka tärkeä aika ja yhdistäminen on eläketilillesi. Lisäksi aion olettaa 9%: n keskimääräisen vuotuisen tuoton rahalle. Opi kuinka rakentaa varallisuutta riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa ansaitset.

Tuo yritys on maksanut minulle takaisin 50 000 dollaria kuukausittain vuosien ajan. En tiedä monia ihmisiä, jotka haluavat myydä itsensä sisäisesti kollegoilleen ja pomoilleen. Tiedämme kuinka kauan meillä on, kunnes haluamme saavuttaa tavoitteemme (tässä tapauksessa kuinka monta vuotta 40-vuotiaana). Kun miljoonien kotitalouksien lukumäärä kasvaa jatkuvasti kymmenentenä peräkkäisenä vuonna, GOBankingRates havaitsi, että monet amerikkalaiset odottavat vauraiksi tulemista. Sivukauhat, kuten informatiivisten tuotteiden myyminen tai osinkoa tuottavien osakkeiden valitseminen, jotka eivät ole aikaa vieviä, voivat auttaa sinua korvaamaan kulutuksen ja omistautumaan enemmän säästöihin ja pitkäaikaisiin sijoituksiin. Kuinka paljon aikaa vietät tulopuolella? Jotkut ihmiset ovat valmiita maksamaan pienen palkkion omistamaan jotain, eikä heidän tarvitse huolehtia siitä, että vuokranantaja potkaisee heidät ulos tai he haluavat tehdä jonkinlaisen talon peruskorjauksen/räätälöinnin.

Raha

Aviomies on pienyrityksen omistaja ja hänellä on hyvät tulot, mutta dollarit valuvat nopeammin kuin ne tulevat sisään. Ymmärrä kuinka eläkkeet tai sosiaaliturva toimivat, ja tee suunnitelma pysyäksesi raiteilla saavuttaaksesi miljoonan dollarin numerosi eläkkeellesi, hän sanoi. Valtionpalkkion arvo, mukaan lukien investointien kasvu, voi olla huomattava. Tiedämme, kuinka hienoa on kävellä lapsemme kouluun joka päivä. Vaikka morsiameni valmistui hyvästä korkeakoulusta, hän ei silti saanut parhaiten palkkaa työtä - hänen aloituspalkkansa oli toimistossa 15 dollaria/tunti maksettaessaan niitä hankalia opintolainoja (nautimme silti elämästä ja olimme tyytyväisiä aikana noina aikoina). Ainoa tapa on lisätä tulojasi!

Tutustu näihin aloittelijoille tarkoitettuihin sijoitusstrategioihin, jotta pääset alkuun oikealla tiellä.

Vietin vähemmän aikaa hiuksillani ja meikillä aamulla ja enemmän aikaa lukemassa Wall Street Journalia. Kaiken kaikkiaan ei ollut väliä kuinka paljon sain palkkaa, koska en vain ollut onnellinen. Hedelmällisyys on etsimässä tapoja saada paras vastine rahallesi. Rahat tarvitsevat vauvojen tekemistä - sen on kerrottava, muuten saatat jopa käyttää sen mahdollisimman pian. Oseola loi molemmissa. Se on nopein tapa elää resurssien ulkopuolella, kun otat enemmän velkaa varaaksesi asioihin, joita et voi maksaa kuukausittain tekeilläsi rahailla. Uskot, että rikkaudeksi saaminen on silti mahdollista, ja olet päättänyt tulla deka-miljonääriksi.

 • Hän tarvitsee kyseisen tietoisuuden ottaakseen vastaan ​​monia vaadittavia uhrauksia.
 • Kuten kaikki terveet parit, meillä on erimielisyyksiämme, mutta ne eivät koskaan koske rahat.
 • Et voi kertoa, että heillä on paljon rahaa paitsi silloin, kun pääset heidän taloonsa.
 • Täällä on paljon tietoa, enkä halua hukuttaa sinua.
 • Usko tai älä, miljooniaksi tuleminen on tavoite, joka voidaan saavuttaa tänä vuonna.
 • Varmistakaa varmuuskopio ennen kuin pääsemme siihen.
 • Hän korosti myös, että on tärkeää selvittää, missä eläkkeelle seisot - nyt on aika tehdä viime hetken mukautuksia.

Tulee Miljonääriksi

Idea täällä on yksinkertainen: Älä odota ansaitsevan miljoonia muutamassa vuodessa. Jos hän sijoittaisi 600 dollaria kuukaudessa, saisi 10%: n tuoton, ja jatkaisi sijoittamista 65-vuotiaana, Nancy jääisi eläkkeelle 8 miljoonan dollarin sijoitusrahastoilla.

Koulutus on arvokkaampaa kuin mikään materiaalinen asia, jonka voit ostaa. Kyllä, se oli uskomattoman onnekas, mutta se vaati myös joitain analyysejä ja sisua. Eräänä päivänä hän lähetti minulle linkin artikkeliin, jonka nimi on 8 tapaa tehdä miljoona dollaria. Kuten käy ilmi, hän pysyi samassa työpaikassa koko elämänsä eikä koskaan saanut korotusta, mutta jatkoi 10%: n sijoittamista.

Suosituin

On reilua sanoa, että suurin osa kirjanpitäjistä, talousneuvojista ja DailyFinance-lukijoista olisi eri mieltä tuosta lausunnosta, kuten minä varmasti olen. Säästä sijoittamiseen, älä säästä säästää. Ota omaksua miljonääri-ajattelutapa. Tilaa suosituin 10X-sääntö äänen muodossa MP3-tiedostona tai kirjaversiona, jos haluat lukea. Vaikuttaa siltä, ​​että paljon rahaa eikö ole? Kun varallisuutesi alkavat kasvaa, tarjolla on mahdollisuuksia, joita todennäköisesti ei tapahdu muuten. Yrittäjien avustajien mielipiteet ovat heidän omat. Tämä esimerkki edellyttää seuraavia syötteitä (mutta voit aina ladata täältä ilmaisen miljonäärilaskurinini mukauttaaksesi näitä syötteitä tilanteen perusteella):

ESI Money -blogger ja itsetehty miljonääri John viettivät viime vuosina miljonäärejä haastattelemalla. He huomasivat, että monet työskentelivät edistyäkseen työssään ja lisätäkseen tulojaan uransa kautta. Koska mitä nopeammin saat ihme yhdistää työsi sinulle, sitä nopeammin saavutat taloudelliset unelmasi. Keskimääräinen miljonääri asuu vaatimattomassa kodissa eikä aja autoaan Euroopassa. Joten tehdään yksi pieni versio ja sijoitetaan 1 200 dollaria vuodessa.

Mihin mennessä miljonääri-asema olisi sinulle mennessä arvoinen? Se myös avaa uskomattomia vaihtoehtoja. Jos sinulla on jotain mitä haluat, mutta jolla ei ole varaa, säästä rahaa jokaisesta palkasta, kunnes sinulla on rahaa ostaa se suoraan. Kutsumme tätä työksi. Jos luet tätä lukiossa tai yliopistossa, onnittelut. Jatkaen viimeistä elämäntyyliin liittyvää inflaatiota ja sen välttämistä koskevaa väitettäni, EI TÄTÄ sanoa, että sinun pitäisi riistää itseltäsi ja pistää syyllisyydestäsi. Minulla on onni saada kaksi rakastavaa vanhempaa, uskomaton puoliso ja aivot, jotka toimivat suurimman osan ajasta.

Mitä Minun Pitäisi Tehdä, Jos Sijoituksesi Menettävät Rahaa?

Noin 62% vastaajista sanoi, että he ovat kuvanneet, kuinka tulla miljonääreksi, verrattuna lähes 38%: iin, jotka eivät ole. Lisää edelleen koriin ja sijoita se niin, että se jatkaa kasvuaan ja ansaitsee rahaa hyödyntämällä korkokorkoa. Esimerkki kaupasta, jossa käytetään automatisoitua forex-järjestelmää, ne tekevät tietyn määrän siemeniä tiukalla levitysalueella hitaina aikoina. Vuoteen 27 mennessä välitystililläni oli kasvanut 100 000 dollariin - yhdistelmäksi omia osuuksiani ja markkinoiden tuottoja -, mutta olin edelleen yhdeksän-viiden maljan orja, ansaitsemalla 75 000 dollaria vuodessa IT-asiantuntijana. Jos aloitat sijoittamisen 20-vuotiaana ja sijoitat 16 300 dollaria vuodessa, voit odottaa hieman yli miljoona dollaria 40: lle. Tulin yliopistosta ei-niin ylpeänä omistajana 60 000 dollaria velkaa. Millionaireat eivät ole keskimääräisiä ihmisiä, jotka tekevät keskimääräisiä asioita.

Riippumatta siitä kuinka paljon rahaa ansaitset, sinun täytyy laittaa säästöjä jonkin verran syrjään. Tämän oletetaan olevan 7-prosenttinen sijoitetun pääoman tuotto ajan myötä, ja se osoittaa, kuinka vaikeaa miljonääriksi tulla todella on - etenkin ennen 40-vuotiaana. Monet ihmiset ovat huomauttaneet minulle, että heidän 401 k: nsa pahoinpideltiin vuoden 2019 osakemarkkinoiden kaatumisen aikana, mutta toipui melko nopeasti. Emme KOSKAAN koskaan ajatelleet, kuinka tulla miljoonana 30-vuotiaana, mutta hänen lähestymistapansa auttoi meitä säästämään yli 950 000 dollaria 8 vuoden kuluessa. Joku kysyi äskettäin minulta, mitä haluaisin napata, jos asuntoni syttyy. Lukuun ottamatta mukavia lomia, eläimme keinojemme alapuolella (LBYM): Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön mukaan vuonna 2019 se oli 5. 42-vuotiaana Robin Chase perusti Zipcarin vain 67 dollarilla (tänään €52).

Viime vuonna julkaistun Merrill Lynch -raportin mukaan 79 prosenttia 2500 kyselyyn osallistuneesta vanhemmasta jatkoi taloudellisen tuen antamista aikuisille lapsilleen, ja 72 prosenttia sanoi, että he asettavat lasten etujen edelle heidän oman tarpeensa säästää eläkkeelle. Jos ajoit sen palkankorotuksellasi, et oikeasti tunne pienemmän palkan pistettä. Jos haluat tulla miljonääriksi, sinun on päätettävä tehdä se ja aloittaa. Minulla oli noin tunti polttaa ennen tapaamista ystäväni kanssa, joten vaelin tavoitteettomasti ympäri kaupunkia ajatellen mitä tämä tarkoitti.

Kokeile Näitä Koon Mukaan:

Kun lasku tulee illalliselle, pomo ylös ja maksa lasku, älä huijaa. Kun olet maksimoinut tulojen ja menojen välisen eron, sinun on hyödynnettävä yhdistelmätuottojen taikuutta sijoittamalla se markkinoille. Jos käytät Internet Exploreria, saatat joutua valitsemaan Salli estetty sisältö nähdäksesi tämän laskimen. Miljoonan dollarin markan saavuttaminen voi tuntua kaukaa, mutta Fidelity on havainnut, että yhä enemmän säästösuunnitelman asiakkaista on tullut miljonääreiksi viime vuosina. Olin kuin ”Voi, siisti” ja menin sitten takaisin töihin. Tämän prosessin kautta olen paitsi oppinut tonnin, mutta olen myös käyttänyt oppimani nostamaan omaa nettovarallisuutta viimeisen 5 vuoden aikana 2 dollarista.

Pysymme poissa kuulliemme taistelujen takia. Pehmeä / paina vaatteita, toimita ravintolaruokia. Silti tämä laskin antaa ainakin käsityksen siitä, mitä se vie, ja on hyvä työkalu auttamaan asettamaan taloudellisia tavoitteita itsellesi. Epäilen, että jopa ne, jotka todella rakastavat työtä, lähtevät lopulta seuraamaan intohimoaan.

Ennen kaikkea keinojesi sisällä eläminen on avain taloudelliseen menestykseen. Itse asiassa sijoitusaikani -1991-2019 aikana markkinoilla on menestynyt suhteellisen huonosti verrattuna muihin historiallisiin ajanjaksoihin (varsinkin kun tarkastellaan globaalia eikä yhdysvaltalaista keskittymistä). Investointi on uusi säästö. Miljoonan dollarin talo ja 40 000 dollarin urheiluauto. Se on surullinen tosiasia, että useimmilla ihmisillä on vähän tai ei lainkaan säästöjä.