Kuinka Aloittaa Päiväkaupankäynti

Huomasin kuitenkin nopeasti, että tilin kasvattamisen aloittamiseen tarvitaan usein paljon enemmän kuin vaadittava minimimäärä. Kollegasi ovat saattaneet ajaa sinut ajoittain muurin yli, mutta joskus on rauhoittavaa, että ihmiset ovat ympärilläsi. Jos ei, voit aina mukauttaa strategiaasi vaihtamaan osa-aikaisesti, kun työskentelet päivätyössäsi tai teet mitä muuta rakastat. Olen tosissani... lähde! Kun mietit asiaa, ei ole ihme, että vain pieni prosenttiosuus elinkeinonharjoittajia todella voittaa nämä kauheat kertoimet säännöllisesti. Tällä sivulla tarkastellaan päiväkaupan etuja elantonsa suhteen, mitä ja missä ihmiset käyvät kauppaa, ja tarjoamme sinulle arvokkaita vinkkejä. Kaikki käteisellä, ainakin 2 yksiköllä voit yleensä kattaa kodin kokonaiskustannukset. Nykyään kuka tahansa, jolla on pieni määrä käytettävissä olevaa rahaa (älä koskaan käytä käteistä, jonka kanssa sinun täytyy elää), voi saada asennuksen ja aloittaa päiväkaupan. Vaikuttaa siltä, ​​että Robert Kiyosaki oli erittäin oikeassa:

Tästä lähtien se on yksinkertainen laskelma: Futuurit Tulevaisuus on velvollisuus ostaa tai myydä arvopaperi ennalta määrätyllä hinnalla ja päivämäärällä. Hän sanoo, että se johtuu ”sosiaalisesta mielialasta. Päiväkauppa vaatii pääomaa, ja monet päiväkauppiaat lainaavat varoja ostojen tekemiseen, käytäntö, jota kutsutaan ”vipuvaikutukseksi” tai kaupankäynniksi marginaalilla. Vaikka uudet lait ovat tiukenneet elinkeinonharjoittajien käytettävissä olevaa vipuvaikutusta (ts. )Ennen kuin pääsemme tarinaan, käydään läpi joitain merkittäviä sudenkuoppia, joihin uudet (ja kokeneet) kauppiaat kuuluvat. Jos arvioimme arvoa jollekin, voimme myös arvioida, että arvo laskee ja tuottaa siitä voittoa. Yksi ensimmäisistä askeleista tehdä päiväkauppaa potentiaalisesti kannattavaksi oli muutos palkkiojärjestelmässä.

Muista, että haluamme näiden kuvioiden olevan korkean tai matalan monivuotiset.

Muista, että "kaupalliset" seminaarit, luokat ja päiväkauppaa koskevat kirjat eivät ehkä ole objektiivisia. Selvitä, onko seminaarin puhuja, luokkaa opettava ohjaaja vai päiväkauppaa koskevan julkaisun kirjoittaja voitollinen, jos aloitat päiväkaupan. Jos työsi sallii lomaajan, ota viikko nähdäksesi, millaista olisi käydä kauppaa kotoaan joka päivä. Järjestelmä sanoo myyvänsä nyt. Sen lisäksi, että voittoprosentti on ihannetapauksessa lähellä 50 prosenttia tai enemmän, tappioihin liittyvät voitot (hyöty/riski-suhde) on toinen tekijä, joka on otettava huomioon. Kuten osakekannatkin, valuutat voivat vaihdella villisti ja ovat herkkiä maailman tapahtumille. Kuinka paljon olet pannut koulutukseen: Päiväkauppias päättää päivän nolla avoimilla positioilla markkinoilla.

Suurimmat kaupat, joilla on suurin vaikutus hintaan, on usein piilotettu pimeisiin uima-altaisiin, jotka sallivat suurten kauppiaiden käydä kauppaa paljastamatta hinta- tai volyymitasonsa. Yksi yleinen virhepäiväkauppiaiden tekemä on aloittaa kaupankäynti oikealla rahalla ennen kuin heillä on hyvä ottelu siihen, millainen päiväkaupankäynti todella on ja mitä heidän on todella tiedettävä saadakseen se kauppiaksi. Aloittaminen pienestä on oikein köysien oppimiseen, mutta kun olet valmis pelaamaan isoja, rahoita tilisi riittävästi. Tämä näyttää hyvältä paperilla, mutta jos murskaat numeroita, huomaat, että todellisuudessa riskit 10 dollarilla ja ansaitset 20 USD voittoa. Markkinapäättäjät näyttävät sinulle aina paremman täytön hetkessä, jossa olet, ja toimittavat sinulle harvoin puolivälin hinnan tai paremman täytön kuin mitä pyydettiin. Susanin aviomies työskentelee edelleen kumppanina asianajotoimistossa, joka ansaitsee terveen palkan, mikä tietysti auttaa kustannuksissa ja terveydenhuollossa. Lisäksi menetin sieluni.

Asetat omat työaikasi. Tämä välittäjä ei vain vastaa tilistäsi, vaan suoritat kauppoja heidän kauppapaikan kautta, ja kun ajoitus on tärkeätä, sen on oltava luotettava. Voinko tehdä rahapäiväkauppaa? Ja tämä haaste liittyy tosiasiallisesti suurimpaan syyyn, jonka vuoksi useimmat ihmiset eivät pysty muuttamaan kauppaa elantonsa vuoksi. Ehdotan, että asianajaja suorittaa kaiken tämän puolestasi.

Mitä Haluat Tehdä Rahallasi?

Laskusuunnassa laskevat linjat seuraavat ala- ja alamäkiä. Etsit jatkuvasti markkinoita uusien mahdollisuuksien suhteen, kirjaat kauppojasi, hallitset sijaintiasi ja paljon muuta. Voisit olla naimisissa 10 vuotta ja seuraavaksi tiedät, että olet eronnut, etkä olisi ennustanut sitä. Jos annat jollakin noista hetkistä hallita liikaa, olet varmasti enimmäkseen kurja. Kuinka kauan he ovat työskennelleet liiketoiminnassa, kuinka monta työntekijää heillä on ja kuinka kauan he ovat hoitaneet päiväkaupan tilejä? Kaupankäyntikausi voi olla luokissa minuutteja tai kuukausia. Yksi kauppias voi olla johdonmukainen vuodessa, kun taas toinen voi kestää muutaman vuoden. Ostoja tehdään määränä ja myydään sitten, kun hinta toivottavasti nousee päivän aikana.

Jotkut sopimukset maksavat kaupasta enemmän kuin toiset, mutta jos aiot käydä kauppaa yhteisellä E-mini S&P 500: lla, tämä pääoma-alue riittää. Vai oletko jossain näiden kahden esimerkin välissä? Päivänsisäiset kauppiaat eivät tyypillisesti ole yhtä usein kuin scalpers, mutta kauppaa käydään useammin kuin swing-kauppiaita. Sinulla ei todennäköisesti ole vakaa palkka, johon luottaa. Päiväkauppaa elinkeinoon on jotain, josta melko harvat ihmiset fantasioivat. Perusmuodossaan päivämyyjä on joku, joka ostaa ja myy arvopapereita saman päivän aikana. Tämä tarkoittaa, että et käytä vipuvaikutusta, mutta käy kauppaa marginaalitililtä. Suuri valikoima futuurisopimuksia Mini- ja micro-mini-futuurisopimukset Vieraile TradeStationissa TradeStationin suuri valikoima mini- ja mikro-mini-futuurisopimuksia sallii aloittelijapäivän kauppiaiden käydä kauppaa monilla suosituilla arvopapereilla joutumatta sijoittamaan suurta määrää pääomaa.

On upeaa, kun ajoituksenne on oikea ja ala toimii hyväksesi. Jos vedot 100 dollaria, että USD/GBP valuuttaparin hinta nousee seuraavien viiden minuutin aikana, voitat 100 dollaria, jos hinta nousee, ja menetät 100 dollaria, jos hinta laskee. Women in security awards 2019: löydätkö kyberturvallisuuden alan ..., goodnews TAGUM CITY! Päiväkauppiaat keskittyvät likvidiin sijoituksiin, jotka vaihtelevat nopeasti. Breakouts - Poistunut kauppias käyttää historiallista hintatietoa ennustaakseen tulevia hintamuutoksia.

  • Valmistaudu kärsimään vakavia taloudellisia tappioita. Päiväkauppiaat kärsivät tyypillisesti vakavia taloudellisia tappioita ensimmäisillä kaupankäyntikuukausillaan, ja monet eivät koskaan siirry voittoa tavoittelevaan asemaan.
  • Forex-markkinat - Tämä termi tarkoittaa valuuttamarkkinoita.
  • Täältä voit verrata pitkäaikaisen ja lyhytaikaisen myyntivoittoveron verokantoja.
  • Markkinat ovat jo tyydyttyneet.
  • Käytätpä valuuttamarkkinoita, osakemarkkinoita tai muita markkinoita, sinun on ymmärrettävä, miten markkinat toimivat, ennen kuin niistä tulee päiväkauppiaita.

Keinottelijoiden Instrumentit

Valitettavasti ihmiset eivät saa tätä käsitettä, koska päiväkauppiaat näyttävät aina onnekkoilta cowboyilta, joilla on rahaa. Kyllä, sinäkin voit olla rikas Instagram Instagram! Susan on 55-vuotias, vaimo ja 2-vuotiaan äiti. Alkuvaiheessa kaupankäynti voi olla uuvuttavaa ja turhauttavaa. Päiväkaupankäyntijärjestelmät, kuten TD Ameritrade (AMTD - Get Report), interaktiiviset välittäjät (IBKR - Get Report) ja TradeStation, auttavat sinua kastelemaan jalat märkällä päiväkauppiaana ennen kuin aloitat kaupan kokeneiden ammattilaisten kanssa. Täällä voit huomata, että tilisi rakentamiseen 10 000 dollariin vie 24 kuukautta (2 vuotta). Älä myöskään unohda, että et pysty ottamaan mitään tililtä näiden 2 vuoden aikana, joten päiväkauppaa käydään. kokopäiväinen työsi menee pöydältä. Siirtyminen päiväkaupasta osa-aikaisesti kokopäiväiseksi on tärkeä päätös, jolla on vakavia henkilökohtaisia ​​taloudellisia seurauksia.

Tekniikat

Harjoittelet ollaksesi hyvä urheilussa. Jos tili laskee alle 25 000 dollarin vaatimuksen, mallipäiväkauppias ei saa käydä päiväkauppaa ennen kuin tili on palautettu 25 000 dollarin vähimmäispääomatasolle. Tämä auttaa sinua pitämään voiton, koska voit myydä ennen kuin vahvistumisjakso alkaa. Jos asiakas ylittää tämän päivän kaupankäynnin ostovoiman rajan, asiakkaan välittäjä-jälleenmyyjä julkaisee päivän kaupan marginaalipuhelun. Tämä on houkutteleva kysymys ilman yhtä vastausta.

Jos yritys ei tiedä tai ei kerro sinulle, harkitse kahdesti riskejä, joita otat tietämättömyyden edessä. Välitys voi esimerkiksi vaatia vähintään 3 000 dollaria marginaalitilin avaamisesta, tilin tyypistä, joka tarvitset lyhytmyyntikauppojen tekemiseen tai optioiden ostamiseen tai myyntiin. Tämä swing-kauppiastermi päättelee, että joku pelaa pikkuhintaan osakemarkkinoilla pikemminkin kuin liikkeet. Suurin osa päiväkauppiaista menettää rahaa osittain siksi, että he tekevät ilmeisiä, vältettäviä virheitä. He kertovat tarinoista poikkeavuuksista, jotka ovat aloittaneet tällä tavalla ja tehneet sen.

Suurin virhe, jonka elinkeinonharjoittajat tekevät, on käyttää heille sallittua täysiä marginaalia. Maineella ja asiantuntemuksella on merkitystä, joten ota aika löytää oikea sopivuus sinulle ja tavoitteillesi. Välittäjä lainaa varojasi - lakien mukaan - hankkimaan tai ylläpitämään osakepositioita. Katsotaanpa miksi päiväkaupankäynti on pahin tapa sijoittaa osakkeisiin - ja mihin sinun pitäisi keskittyä sen sijaan.

Suositut Päiväkaupankäyntistrategiat

Se riippuu ajanjaksosta, jonka aikana aloitat liiketoiminnan, kaupankäyntitaidoista, palkkioista, jotka maksat kaupan toteuttamisesta, ja lukemattomasta osasta muita tekijöitä. Markin kaupankäyntitili on 75 000 ja hänellä on terve eläkerahasto. Huomaa, että 7500 osakkeen hankkimiseksi osakekurssin on oltava alle 16 dollaria (saavutetaan 120 000 dollarilla ostovoimalla jaettuna 7500 osakkeella). Halusin jotain muuta, joten päätin lopettaa Data Science -urani ja jatkaa päiväkauppaa elantonsa vuoksi. 00:00 ja markkinat nostavat osakekurssin 3 dollariin. Heillä on oltava valvonta.

Ja sitten edelleen ja edelleen. Yksityisestä yrityksestä tulee julkinen osakeyhtiö, jolloin yritys ilmestyy ensimmäistä kertaa osakemarkkinoille. # 2: affiliate-markkinointi, yksi nopeasti kasvava sijoitussuuntaus on mikrosijoitus. Luin äskettäin Kanadassa tilastoa, jonka mukaan 50 prosentilla 55–64-vuotiaista kanadalaisista, joilla ei ole työnantajan eläkettä, on vähemmän kuin 3000 dollaria eläkkeelle siirtymiseen. Jotta saat paremman kuvan mahdollisuuksistasi "ammattimaisena" päiväkauppiaana, ota huomioon, että Pohjois-Amerikan sääntelyviranomaisten yhdistys luettelee kaupankäynnin seminaareja - online "kauppakorkeakouluja", jotka tarjoavat opettaa sinulle menestymistä päiväkauppiaana - kuten Top 10 uhka sijoittajille, samoin kuin Ponzi-järjestelmät ja Fibonacci-lukuihin perustuvat esoteeriset kaupan algoritmit. Tekninen kaupankäynti harkinnanvaraisesti vai onko se mekaaninen strategia?

Tarkista Päivittäin Päivitetty Lyhyt Luettelomme

Myyn ylihinnoiteltuja optio-oikeuksia, se on se. Kuitenkin, jos talletat vain 25 000 dollaria ja menetät rahaa nostamalla tilisi vaatimuksen alapuolelle, et voi käydä kauppaa päivässä. On myös toinen tapa vaihtaa osakkeita, ja se on osakeoptioilla, joissa mallipäivän kaupankäynnin sääntö ei tule voimaan. Ole varovainen siirtyessäsi päivittäiseen kauppaan elantonsa puolesta äläkä anna itsesi sopeutua rajoittamattoman voiton tavoitteisiin. Se tappaa sinut. Voimme lähentää ja nähdä, olisiko se antanut meille mahdollisuuden. Tässä on hylätty vauva:

Elinkustannusten leikkaamisella voi olla myös suuri merkitys, sillä "toimeentulon ansaitseminen" joillekin tarkoittaa olennaisesti sitä, että tulot kattavat kulut. Voitto, joka sisältää palkkiokustannukset, on 13 500 dollaria - palkkiot (30 dollaria x 100 = 3 000 dollaria) = 10 500 dollaria kuukaudessa. Tämä auttaa luomaan epävakautta ja likviditeettiä.

Kaikki ne tarjoavat hinnoitteluarvioita siitä, missä omaisuuserä on ennalta määritellyssä aikajaksossa. Älä riski rahalla, jota sinulla ei ole varaa menettää, ja suunnittele ottamasi riskit. Ne voivat myös myydä lyhyitä, kun osake nousee korkeimpaan pisteeseen, yrittäen voittoa, kun osake putoaa alimmilleen ja sulkee sitten lyhyen position. Tietysti haittapuoli riskitöntä on, että tuottoaste on hyvin pieni. Pidä silmällä päivän liikkuvat varat. On parempi yliarvioida kuin aliarvioida. Kun tiedät sen, todellinen taide alkaa.

En tiedä edes tarkalleen mitä willy-nilly tarkoittaa, mutta jos sinun on kysyttävä kuuluuko kauppasi ”willy-nilly” -luokkaan, lopeta kaupankäynti oikein nyt ja nyt!

Oletko Valmis Avaamaan Tilin?

Siihen sisältyy yleensä aseman määrittäminen ja selvittäminen nopeasti, yleensä muutamassa minuutissa tai jopa sekunteissa. Esimerkiksi, jos osake on ollut välillä 30–31 dollaria kolmen viikon ajan ja huomaat yhtäkkiä, että se joko kasvaa tai nousee dramaattisesti, voi olla hyvä aika käydä kauppaa. Monet päiväkauppiaat seuraavat uutisia löytääkseen ideoita, joilla he voivat toimia. Aktiivisen kaupankäynnin suhteen minusta tulee kuitenkin paljon varovaisempaa. Claudian lähestymistapa oli entistä fiksumpi - hän ei tuhlaa aikaa illallisten kanssa. Hän asetti valtavan aseman ja käytti sitten jokaisen liikkeen kaikki voitot tehdäkseen asemastaan ​​entistä suuremman. Jos sinulla olisi esimerkiksi varaa laittaa 5 dollaria kaupankäyntitilille, et ehkä halua käydä kauppaa korkean dollarin osakkeilla. Mutta jos tämä on mitä haluat ja olet valmis saamaan sen toimimaan, omistautumisella ja vaivalla päädyt lopulta läpi.

ÄLÄ: käy kauppaa, kun olet tunnepitoinen

Joukkovelkakirjalainat käyvät kauppaa joukkovelkakirjalainakohtaisesti, ei murto-osin, ja jokaisen joukkovelkakirjalainan nimellisarvo on 1 000 dollaria. Annan teille esimerkin: Nyt muista, että on olemassa myös mahdollisuus menettää rahaa.

Harjoittelu, harjoittelu, harjoittelu. Kuinka paljon voi voittaa?, voita kiinteä summa tai menetä kiinteä summa, eikä palkkioita tai palkkioita yleensä ole. Tämän määrän avulla voit mahdollisesti aloittaa kuukausitulojen kasvattamisen, mitä useimmat päiväkauppiaat seuraavat. Sijoittajien tulisi kuitenkin keskittyä siihen, kuinka paljon he odottavat ansaitsevan tuotonsa riskiinsä pääomaa vastaan.

Sellaiset kauppiaat, jotka käyvät kauppaa tällä tavoin voittoa tavoittelemalla, ovatkin keinottelijoita. Kuitenkin monet ihmiset kysyvät minulta: ”Kuinka paljon rahaa tarvitset varastojen vaihtoon? Voit aina yrittää lisätä kertoimia eduksesi. Päiväkauppiaita ja swing-kauppiaita on siellä paljon, monet heistä harjoittavat osakemarkkinoita eri tasoilla. Ihannetapauksessa sinun pitäisi käydä kauppaa osa-aikaisesti vähintään vuoden ajan ja todennäköisesti pidempään, ennen kuin päätät mennä kokopäiväisesti, jotta saat kokemusta erilaisten kaupankäyntistrategioiden kokeilusta ja kaupasta erilaisissa markkinaolosuhteissa.

ÄLÄ: Ole kiinni tarinoissa

SEC hyväksyi vuonna 2019 säännöt, joiden mukaan jokainen, joka tekee yli neljä kauppaa viiden päivän aikana marginaalitilillä, on ”mallipäiväkauppias”. 0 pip levittää maailman johtavan True ECN forex -välittäjän - IC Marketsin kanssa. Tämän epävakauden pitäisi houkutella päiväkauppaa. Liikkeeseen laskettujen osakkeiden kokonaismäärä, mukaan lukien sekä osakepääoma että institutionaalinen omistus. Riittävä riskienhallinta estää pieniä tappioita muuttumasta suuriksi ja säilyttää pääoman tulevaisuuden kauppoihin. Kauppias tai sijoittaja olisi ostanut osakekannan halvemmalla, ja koska yrityksellä on korkeampi arvo (korkeampi hinta), se ansaitsee henkilölle rahaa. Käteisrahan määrä, jolla aloitat, voi olla niin pieni kuin 5000 dollaria. Alfalla on taipumus kadota, kun autoilta loppuu kaasu.

Voit sanoa sen jotain itsessäsi. Ymmärrä, että suurin osa tänään toimivista päiväkauppaa harjoittavista yrityksistä antaa sinulle 60–90 päivän ilmaisen valmennuksen ja tarjoaa sitten kuukausittaiset valmennukset “todella hyvällä hinnalla”, kuten Madagaskarilla sanotaan. Joten puhutaan tappioista: Monet elinkeinonharjoittajat viettävät yöt valmistautuessaan seuraavan päivän kaupankäyntitapahtumiin tunnistaakseen mahdolliset mahdollisuudet, joista he voivat hyötyä. Anteeksi ankarasta, mutta se on totuus. Hinnat ovat tarjous-kysy-hajautuksia (taso 1).

En yritä olla masentava tai sanoa, että on mahdotonta käydä kauppaa elantonsa puolesta. Verkkokaupankäyntijärjestelmää valittaessa on tärkeää hakea asiakasarvosteluja ja löytää arvostettu yritys, joka vastaa tarpeitasi. Päiväkaupankäynti ei ole jotain tekemistä mielivallan suhteen.

5 dollarin repiminen on samanlainen kuin palkkiot, jotka maksat joka tapauksessa, joten se on kuin maksaa palkkiot kahdesti!

Pattern Day Trader

Ja vaikka tämä on riskipääoma, et koskaan käy kauppaa tai sijoita ilman tappioita. Arvopaperi- ja pörssikomissio lyhytmyynnistä (katso lisätietoja uptick-säännöstä). Tunnit, vaikka kaupan pitämä instrumentti sanelevat, ovat melko omat. Kymmenien prosentin voitto on vain harvinaisia ​​poikkeuksia. Ajattele työssä kannustimia... mikään ei ole sinun eduksesi. Se on 4 vaihetta ja tonni aikaa. Tarvitset sen toimimiseksi, ja kuinka paljon sinulla on - ja kuinka hallitset sitä - määrää tulosi.

Kärsivällisyys

Tarkemmasta tietojen analysoinnista mallitunnistuksen ja automaattisen kaupan toteuttamisen kautta tasapainottamiseen ja salkun optimointiin - kaikki nämä asiat ovat osa etuja, jotka automatisoidut ohjelmistot tuovat taulukkoon. Se on summa, joka tarvitset elantosi. Kuulostaa neuvoilta, jotka antaisit pelaajille, eikö niin? Ylösnousussa trendikauppiaat piirtävät vinoviivat ylöspäin, jotka jäljittävät korkeimmat ja ylimmät alamäet. Tämä on äärimmäistä, älä tee sitä. Vaikka vähittäismyyjä voi veloittaa 7 dollaria tai enemmän kauppaa kohti kaupan koosta riippumatta, tyypillinen suorapääsyvälittäjä voi veloittaa missä tahansa 0 dollarista. Mikä on päiväkauppiaan palkka?

Menestymisen todennäköisyys on pieni. Päiväkauppiaat eivät omista yhtään varastoa yön yli, koska on suuri riski, että hinnat muuttuvat radikaalisti päivästä toiseen, mikä johtaa suuriin tappioihin. Olet todennäköisesti huomannut, etten antanut sinulle esimerkkejä täydellisistä kuvioista (jos palaat takaisin katsomalla puutavaran suurennettua versiota, näet täydellisen asennuksen). Silti 55 prosentin voittoprosentti ja strategia, joka tuottaa suurempia voittajia kuin häviäjiä, on mahdollista tehdä 5–15 prosenttia + kuukaudessa, mutta se ei ole helppoa, vaikka lukujen ansiosta se näyttää siltä. Okei okei, on aika lihalle ja perunoille. Tämä on henkilökohtainen parametri ja toiminto tilisi koosta, riskin välttämisestä jne.

Ja kuinka paljon rahaa tarvitset? Aluksi sinun on päätettävä, minkä tyyppisiä arvopapereita aiot ostaa ja myydä. Komissiopalkkiot ovat todennäköisesti suurimmat kustannukset, jotka oletat aktiivisena kauppiaana. Ajanjaksosta, jolloin olin 15–22, istuin kuuden tietokoneen näytön edessä katsomassa kaavioita ylös ja alas. Jos et nuku riittävästi, jos et syö hyvin, liikun, ole positiivisten ihmisten ympärillä, ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on, blah blah blah, menetät kaikki rahat ja menetät konkurssin. Osakekaupalla ei tarkoiteta pankin tekemistä tai eksoottisen elämäntavan elämistä. Tämä tarkoittaa, että päiväkauppiailla on oltava riittävästi pääomaa pääoman tuottamiseksi todella. Päiväkaupankäyntistrategioita on monia erilaisia, ja on kursseja ja online-referenssejä, joiden avulla voit ymmärtää prosessia, menetelmiä ja riskiä/tuottoa.