Kuinka Ostaa Bitcoineja Ja Vaihtaa Kryptovaluuttoja: Vaihe Vaiheelta -opas

Coinbase on suosituin saatavilla oleva ohjelmisto lompakko Yhdysvalloissa osittain siksi, että sillä on verkkosivusto, mobiilisovellus ja se tallentaa 98% asiakasvaluutoista offline-tilassa lisäsuojauksen lisäämiseksi. Krakenilla on myös laaja tuki muille kryptovaluutoille Bitcoinin ulkopuolella. Voit sitten kirjoittaa kirjautumissalasanasi ja tarkistaa sitten Google Auth -sovelluksessa näkyvän 6-numeroisen koodin. Laitteiston lompakko: Mitä tulee Bitcoin- (ja useiden altcoinien) kaupan äkilliseen nousuun - siihen on muutamia syitä. Kun olet täyttänyt tietosi ja napsauttanut rekisteröintiä, sinulle esitetään outo, maverick-tyyppinen vahvistuspulma. Samoin on monia ilmaisia ​​ja maksettuja krypto-Discord-palvelimia, jotka ovat täynnä erinomaista tietoa. Sitten voit maksaa takaisin lainan korkoineen ja palkkioineen sekä pitää voiton.

Käytämme analogiaa auttaaksemme ymmärtämään ero näiden kahden välillä, ennen kuin syventämme niitä.

Vaikka konsepti on yksinkertainen, tiedämme, että salausvaluutan näkökohdat voivat vaikuttaa hieman monimutkaisilta. Suurin osa kolikoista varastoidaan myös offline-tilassa kylmävarastoon, mikä on korkea turvallisuustaso. Bitcoinin ostamista kahvilassa, hotellihuoneessa tai muiden julkisten Internet-yhteyksien käyttämistä ei ole suositeltavaa. Kuten aina, koskaan sijoita enemmän kuin sinulla on varaa menettää. Se oli myös valittujen pörssien joukossa, joita voidaan väittää olevan säänneltyjä.

Opi kryptovaluutta ja verot. Vaikka jotkut palveluntarjoajat sallivat sinun ostaa bitcoinia luottokortilla, sijoittaminen ei ole koskaan hyvä idea lainaamalla korkeaa korkoa tuotetta kuten luottokorttia. Selaimen kirjanmerkit ovat myös ystäviäsi. Maksuvalmius salausvaluuttamarkkinoilla on samanlainen. Syy siihen, miksi laitteisto lompakot ovat nousseet niin suosituiksi, on, että ne tarjoavat sinulle kylmän lompakon tallennus- ja suojausominaisuudet samalla kun tekevät tapahtumia typerästi yksinkertaisia ​​ja selkeitä. Lisäksi EVCTS sallii välitöntä tapahtumiaikataulua, koska PayPal-alusta tukee ”mini lompakkojen” luomista toimimaan lohkoina valtuuttamaan BTC-vaihtoa tukevia liiketoimia. Bitcoin-pörssit toimivat samalla tavalla kuin perinteiset pörssit, mikä antaa sijoittajille mahdollisuuden ostaa salausvaluutta yhdeltä tai myydä se toisilleen. Käytätkö kaksifaktorista todennusta kaikkialla, missä voit?

Bitcoin-ohjelman mukaan bitcoinien tuotantotaajuus kuitenkin pienenee puoleen noin joka neljäs vuosi. Mutta riskienhallinnan idea ei ole estää sinua jokaisesta rahaa menetyksestä. Nämä eivät ole tarkkaa tiedettä, mutta sinun on yllättynyt nähdäksesi kuinka usein ne ovat oikein. Tässä menetelmässä tarkastellaan Bitcoinin arvoa tekniikkana (nykyisestä hinnasta riippumatta) ja asiaankuuluvien ulkopuolisten voimien avulla, jotta voidaan määrittää, mitä hintalle tapahtuu. Mitä suurempi vipuvaikutus, sitä vaarallisempi kauppa. Tarvitset valokuvatunnuksen lähettämisen, jos tarvitset lisää varoja työskennelläksesi, mutta sitä ei vaadita ollenkaan. Valittavissa on satoja käyttöympäristöjä, ja ne voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan: Ja voit vetää jopa 2 BTC päivässä, mikä on paljon useimmille ihmisille.

Rakennetaan Sovelluksesi

Tukemia fiat-valuuttoja ovat USD, EUR, CAD, GBP ja JPY. Viimeiseksi sinua kehotetaan antamaan tilisi kirjautumissalasana ja todennuskoodi, joka löytyy Google Authenticator-mobiilisovelluksesta. Gpu mining, mitkä ovat kokemuksesi? Toisaalta digitaalinen käteinen edustaa rahakkeita kuten Bitcoin, Ethereum jne.

Alkeellisimmalla tasollaan blockchain on kirjaimellisesti lohkoketju - ei vain näiden sanojen perinteisessä merkityksessä. Tarkista tilauksesi tila katsomalla sivun alaosaa, jossa lukee ”Avaa tilaus. Siirry kohti Changellyä ja noudata tässä oppaassa annettuja ohjeita. Osta salaus ja talleta se suoraan Binance-lompakkoosi: Katsotaanpa RSI-kuvaajaa erityisesti tässä osiossa:

Tapahtuma, joka tapahtuu, yleensä kaaviossa, jonka kauppiaat tunnustavat syynä omaisuuden ostamiseen tai myyntiin. Ensinnäkin heillä on 0. Luo hintahälytyksiä Luo niin monta hintahälytystä Bitcoinista, Litecoinista, kullasta ja muista tuetuista digitaalisista hyödykkeistä kuin haluat. Bitcoin-sopimusten lisäksi voidaan pelata myös tulevilla altcoine-sopimuksilla, kuten Bitcoin Cash, Ethereum, Cardano, Litecoin, Ripple. Mutta jos trendi on laskussa, se on karhumarkkina. Tämä tarkoittaa, että myymme salausvaluuttasi siinä järjestyksessä kuin ostit.

 • Vaihda se Bitcoiniin.
 • Ei ole sellaista nopeaa ja helppoa rahaa - ilman riskiä tai heikentämistä toisessa päässä.
 • Rajoitetut käteistalletukset ja kaikki salausmyynnistä saatavat tuotot ovat kuitenkin käytettävissä välittömässä tilissä.
 • Asiakkaan kaupankäyntitili Resona Pankissa, Ltd.
 • Voit osallistua merkkimyyntiin täällä Liquidilla.
 • Itse asiassa Binance tuli niin suosituksi, niin nopeasti, että CZ: n ja Binance: n arvoista tuli yli miljardin dollarin arvo alle vuodessa, jolloin se oli virallisesti yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka saavuttivat "yksisarvisen" aseman kryptovaluuttateollisuudessa.

Oikeudellinen

Mahdollisista hinnankorotuksista voidaan joutua maksamaan myyntivoittoveroa. Muista ottaa voittoa! Jos haluat kirjautua sisään hintaan ennen sitä, voit ostaa bitcoineja suoraan (”markkinointitilaus”) ja maksaa Coinbaseen transaktiomaksun. Voit katsoa tätä videota oppiaksesi heidän mobiilisovelluksensa.

Salausvaluuttakaupan oppiminen ei voisi olla helpompaa Nesteessä. Mistä sinä olet, sanoo verosäännöt, mutta sinun on tärkeää varmistaa, että olet tietoinen maasi kryptovaluutojen verolainsäädännöstä. Ostajan korkea kysyntä tukitasolla hillitsee laskusuuntausta. Tämä tarkoittaa, että et voi nostaa myyntisi tuottoa viiden arkipäivän ajan. Ajatuksena on, että jotkut sijoittajat ovat valmiita maksamaan ylimääräisiä bitcoinien ostamiseksi perinteisen pörssin välityksellä tarvitsematta huolehtia lompakoista ja varastoinnista. Mikä tuo ikkunan aukeaa (mikä - kyllä ​​- bitcoin-transaktiot viivästyvät usein…. )Tässä on viisi suositusta, joista aloittaa.

Esimerkiksi, olemme tällä hetkellä karhumarkkinoilla.

Paras Kryptovaluuttavaihto: Mitä Se Tarkoittaa Meille?

Toisin kuin tavallisissa kryptovaluuttavaihtoissa, lainanottajat, jotka eivät enää halua bitcoinia, voivat saada rahansa takaisin. Päivitän tämän viestin, kun löydän muita luotettavia ja monipuolisia salausvaluuttavaihtoja. Kestävyys on vastakohta tuelle. Kun sinun on vain hyväksyttävä heidän käyttöehdot ja todistettava, että et ole robotti (jos olet robotti ja luet tätä, niin “Hail Skynet! )Nämä vakaat kolikot ovat tyypillisesti hajautettuja ja käyttävät älykkäitä sopimuksia toiminnassaan. Kuitenkin, tämä tarkoittaa myös, että olet alttiina hyökkäyksille. Esimerkiksi Coinbase, CEX, Coinmama ovat säänneltyjä. Sinun tulisi harkita, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Lompakko käyttää samaa periaatetta kuin matkapuhelin. Bitcoin traders puolestaan ​​ostaa ja myy Bitcoinia lyhyellä aikavälillä aina, kun heidän mielestään voittoa voidaan tuottaa. Koneet ovat paikkoja ihmisten yrityksissä, ostoskeskuksissa tai suuren liikenteen alueilla, joihin yleisö pääsee. Kuinka tallentaa salauksesi käyttämällä kuuma- ja kylmävarastoja. Lähetän sinulle myös tämän ilmaisen aikakauslehden ja lisäksi 3 kuukauden ilmaisen tilauksen ThinkMaverick Magazine -lehteen täältä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaupankäynti on riskialtista liiketoimintaa ja että virheet maksavat rahaa. 04 Muiden valuuttojen matalien hintojen paras tapa: Tämä yritys tarjoaa pieniä, avainkokoisia kylmiä lompakoita, jotka vaihtelevat noin 80–170 dollaria. Lainaa rahaa redditille, koska roskapostista tai heikkolaatuisista viesteistä joko äänestetään tai niistä ei saada yhtään äänestystä, niistä ei koskaan seuraa seuraavia, joten niiden arvo on nolla tai erittäin pieni. Määritä pitkän aikavälin suunnitelmasi omaisuudelle.

 • Varmista vain, että et tallenna varakoodiasi tietokoneellesi, jos tietokoneessasi on haittaohjelmia tai kaapattu, he voivat käyttää varakoodiasi, jota he voivat sitten käyttää kirjautumiseen ilman matkapuhelinta.
 • Bitstamp säätelee nyt itseään ja osallistuu käytäntöihin rahanpesun estämiseksi.
 • Resurssikeskuksemme auttaa sinua opastamaan digitaalisten omaisuuserien kaupan perusteet ja kuinka se muuttaa tapaa, jolla maailma ajattelee rahaa ja rahoitusta.
 • Coinbase tukee myös Bitcoin Cash-, Ethereum- ja Litecoin-ohjelmia.
 • Jos rajoitukset eivät koske sinua, kirjaudu sisään vain siirtymällä kotisivulle ja napsauttamalla rekisteröidä.
 • Joten kysymykset, jotka sinun on nyt kysyttävä, ovat, tarvitsetko paperikotelon?

Kuinka Vaihtaa Kryptovaluuttaa?

Miksi arvioitu ostohinta eroaa arvioidusta myyntihinnasta? Se on helppo käyttää ja suojata, jos laitteistossa on tietoturvafutuureita, kuten salasanoja. Tämä sivu voi näyttää pelottavalta, mutta voit helposti saada sen ripustetuksi vähän harjoittelulla. Tämä on kaikkein salauskauppiaiden perustana oleva perussääntö: Sanoin, saat altistumisen Bitcoinille joutumatta oppimaan perusteellisesti krypto lompakot ja vaihto. Et koskaan maksa enempää kuin näytölläsi näytetty arvioitu hinta ostaa tietyn määrän salausvaluuttaa.

Entä ne aarrearkit, jotka tarvitsevat 3 tai 4 henkilöä asettamaan avaimensa avaamaan ja avaamaan samanaikaisesti? Et koskaan saa pienempää summaa kuin annat myymällä määritetyn määrän kryptovaluuttaa. Jos haluat vetäytyä, siirry takaisin “Balances” -sivulle. Yksi kovista asenteistamme on, että kryptovaluutan säätely on tärkeä. Jos maksat fyysisellä käteisellä, saat tavata henkilön tosielämässä.

Niitä käytetään myös rajoittamaan mainosten näkemiskertojen määrää ja mittaamaan mainoskampanjoiden tehokkuutta.
FOMO (menettämisen pelko) on yleinen ilmiö, joka vaivaa uusia sijoittajia - eikä vain salaustekniikassa.

Tuotteet

Niin paljon, että se nyt hyväksyy fiat-rahamaksut ostamaan bitcoin-tuotteita suoraan pörssin sisällä ja sitten vaihtamaan. Varmista, että selaimesi tukee JavaScriptiä ja evästeitä ja että et estä niiden lataamista. Voit käydä Bittrexissä ja avata Bittrex-tilin seuraamalla tätä virallista vaiheittaista opasta täällä. Twitter ja Reddit ovat hyviä lähteitä tämän tarkistamiseen. Muista ottaa voittoa! Aivan kuten jos haluat käydä kauppaa osakkeilla, tarvitset pankkitilin ja pääsyn pörssiin, se on sama asia kryptovaluutan kanssa. Mikä on tekninen analyysi?

Lataa Alusta

01 ETH, ja se putosi nopeasti tarjousjonoon: Salausvaluuttamarkkinat ovat rauhoittuneet hiukan tämän ennätyksellisen korkean tason jälkeen, mutta monet Bitcoin-evankelistat väittävät edelleen, että Bitcoin on tulevaisuuden valuutta. Sinun on tiedettävä kryptovaluutta-sijoitusten ostohinta ja myyntihinta, koska joudut ehkä maksamaan veroa voittovaroista tulevaisuudessa. Kauppiaana tuleminen, ainakin kannattava kauppias, ei ole helppo tehtävä. Käyttämällä 2FA: ta Google-sovellus antaa sinulle koodin, joka muuttuu jatkuvasti joka 90. sekunti. Valitse suosituimmat pörssit, kauppapaikat ja kolikot. Tässä suhteessa on hyvä tarkastella joitain häiritsevän kryptovaluutan näkökohtia. Mutta yksi hyvä asia Bittrexissä on tilin tarkistaminen melko nopeasti.

Osta Ja Myy Turvallisesti

On olemassa verkkosivustoja, jotka matkivat suosittuja salausteknisivustoja, mutta ovat todella hyvin tehtyjä väärennöksiä, jotka pyytävät kirjautumistietojasi. Kun olet päättänyt kaupankäyntistrategiasta, joudut määrittelemään 'läheiset' olosuhteet - eli. Sillä välin kauppiaat saattavat tarvita jotain enemmän huipputeknologiaa, kuten API-portfolionseurantaa. Tämä luettelo alkaa helppokäyttöisistä vaihtoista ja liikkuu kohti joitain edistyneitä vaihtoja. Kuitenkin, kun asiakkaat käyttävät luottokortteja ostaessaan Bitcoinia, he kiertävät seurantajärjestelmää, koska luottorahat ovat yleensä laillisia, he hoitavat sitten lainansa rahanpesulla ja kierto jatkuu. Maksa ennakkoja, kyllä, tiedän, että etsin täällä liian kauas eteenpäin, mutta olemme vain muutaman kuukauden päässä vuodesta 2019, joten meidän on alkaa miettiä numeron Forex Fury13 tulevaisuutta. Tästä syystä saatat nähdä pienempiä laskuja tunnetuimmille kryptovaluutoille, kuten Bitcoin, ja suurempia hajotuksia vähemmän tunnetuille kryptovaluutoille. Tyypillisesti, jos enemmän ihmisiä käy kauppaa kryptovaluutalla, on helpompaa löytää joku, joka haluaa käydä kauppaa kanssasi. Kun kirjaudut Binance-tiliisi joka kerta, avaa vain matkapuhelimesi sovellus ja kirjoita sitten laitteellasi näkyvä 6-numeroinen koodi.

Salauskaupassa on kahta päätyyppiä: Tällaisissa tilanteissa on huomattavasti järkevämpää hyväksyä varoja moniosaisessa lompakossa, jossa kaikki rahat ja valta eivät lepää yhdelle ihmiselle. Salausvaluutan vaihto (tai kaksi) kauppaa varten.

Viimeinkin Neste tarkoittaa likviditeettiä. Laite, johon kuuma lompakko tallennetaan, kuten kannettava tietokone, puhelin jne. Avaimet tulostetaan myös QR-koodina, jonka voit skannata saadaksesi rahasi.

Kun tätä tasoa oli rikottu, luotiin uusi psykologinen vastustuskyky:

Voitko Myydä Bitcoineja?

Jos seisot, istu alas, koska tässä on erittely kaikesta, mitä sinun on tiedettävä ennen ensimmäisen bitcoinin ostamista tai päättämättä olla tekemättä sitä. Hän teki uskon harppauksen eikä koskaan katsonut taaksepäin. Eurooppalainen yritys Bitpanda on perustettu vuonna 2019 Wienissä, Itävallassa. Se osallistuu itsesäänteleviin organisaatioihin, kuten DATA ja JADA. Otetaanpa BitGon esimerkki. Palvelemme yli 600. CoinExchangen suurimpia haittapuolia ovat mobiilisovellusten puute, alhaisempi kaupankäyntivolyymi kuin joissain muissa alustoissa ja epämääräiset turvallisuuspolitiikat. Palvelu tarjoaa myös tilastotietoja vaihtelusta ja vaihtokursseista jokaiselle parille.

Jos haluat tietää enemmän, katso Harshin arvostelu Changellystä. Näytön oikealta puolelta löydät kaikki salausvaluuttaparit. Seuraavat ovat joitain käytettävissä olevista vaihtoehdoista: Palaa sitten takaisin Binance-sivulle. Se on suora seuraus aiemmin mainitsemastamme rahanpesun vastaisesta politiikasta. Ostaessasi/myydessäsi voit vaihtaa kahden operaation välillä, valita valuutta ja sen määrä. Kun suuri yleisö alkaa sijoittaa, Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen hinta nousee taivaaseen, mikä tarkoittaa mahdollisesti todella korkeaa tuottoa varhaisille sijoittajille.

Nopea sivu autentikointisovelluksessa, kun saat uuden puhelimen, sinun on palautettava Coinbase-asetukset palautuskoodistasi, joten muista kirjoittaa se myös muistiin ja tallentaa se turvalliseen paikkaan! Tämän jälkeen voit käyttää tarvittavia tietoja varojen siirtämiseksi tilillesi luotto- tai maksukortilla. Matalat maksut, niin harvat kuin mahdollista, pörssiyhtiö (ETF) on arvopapereiden kokoelma - kuten osakekannat -, jotka tyypillisesti seuraavat indeksiä. Turvallisuus on etusijalla. Takerit poistavat liiketoiminnan pörssistä, joten heillä on yleensä korkeammat maksut kuin päättäjillä, jotka lisäävät tilauksia pörssin tilauskantaan. Jos et ymmärrä katteita ja vipuvaikutuksia, lue parasta ensin katteista ja vipuvaikutuksista. On hyvä idea, että sinulla on tili useimmissa näistä, mikä säästää aikaa, kun löydät voittavan kolikon. Tarkastele heidän ominaisuuksia, maksuja, turvallisuutta ja yleistä mainetta päättääksesi, mikä alusta sopii sinulle parhaiten.

 • Heidän rekisteröintiprosessi on myös melko yksinkertainen ja suoraviivainen, joten mene eteenpäin ja tee tarpeellinen.
 • Joten nyt kun tiedät, että sinun pitäisi investoida, tässä sinun on mentävä tekemään se.
 • Tässä on mielestäni, jos haluat menestyä kaupankäynnissä, sinun on käytettävä huomattavasti aikaa ja rahaa hankkiaksesi tarvittavat taidot, kuten minkä tahansa muunkin hankkeen.
 • Valitettavasti joudut usein ajamaan läpi paljon roskia, jotta saat hyvät asiat ilmaisilla ryhmillä.
 • Muista merkitä tämä sivu kirjanmerkkeihin tulevaa käyttöä varten.
 • Viime aikoihin asti tämä tarkoitti todella monimutkaista kauppaa.
 • Napsauta ”Rahastot” ja valitse ”Talletukset.

Maksutavat

Sen lisäksi, että sinun täytyy päättää, mihin kryptovaluuttaan haluat sijoittaa, sinun on myös löydettävä paikka ostaa se - ja tehdä se turvallisesti. Sinun on otettava tämä ylimääräinen vaihe pitääksesi se turvallisena. Kuinka stabiilirahat pysyvät vakaina?

Petosuoja

Joten nyt, kun sinulla on yleinen käsitys siitä, mikä on kuuma lompakko, käydään läpi joitain suositumpia kuumien lompakkojen tyyppejä. Jos haluat myydä bitcoineja, sinulla on jälleen kerran laaja valikoima käyttöympäristöjä, mukaan lukien välittäjät ja pitkä luettelo salauspörsseistä. RSI: n ohella sinun tulisi tutkia myös liukuvaa keskiarvoa ja Bollinger-kaistaa. Onko 2FA pakollinen? Vaikka monet ihmiset väittävät, että päiväkaupankäynti on hyvä tapa ansaita rahaa, yli 90% ihmisistä lopettaa päiväkaupan kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Todellisuudessa et voi käydä kauppaa kaikilla 1 500 kryptovaluutalla. Siirry kohti Changellyä ja noudata tässä oppaassa annettuja ohjeita. Epäilemättä suosituin taulukko siellä.

Osta Ja Myy Kryptovaluuttoja Puntoilla Ja Euroilla

Napauta + ja lisäämme sen tarkkailuluetteloosi. Marginaalikauppa on valtava salaustekniikassa, ja voit käydä kauppaa marginaalilla nesteessä jopa 25-kertaisella vipuvaikutuksella. Kustannusten keskiarvottaminen on omaisuuserän ostoprosessi ajan kuluessa hinnanmuutoksen vaikutusten minimoimiseksi. Bittrexin käytön aloittamiseksi sinun on rekisteröidyttävä ja kirjauduttava sisään sähköpostitunnuksellasi, mutta varojen nostamiseksi sinun on tehtävä KYC lähettämällä henkilöllisyystodistuksesi ja puhelinnumerosi sekä sallimalla kaksifaktorinen todennus korkeammille rajoituksille.

Suurimmalla osalla tämän päivän kolikoita on viralliset lompakot (Bitcoin Core Wallet, Litecoin Core, Ethereum Wallet jne.). Kuinka voin myydä bitcoineja? Jos käytät Binance-tiliäsi ensimmäistä kertaa, huomaat vaihtoehtosi kaksi erilaista vaihtoehtoa. Koodi luodaan puhelimellesi sellaisilla menetelmillä, kuten TOTP (aikapohjainen kertaluonteinen salasana), Google Authenticator tai vastaavat sovellukset, SMS/tekstikoodit (vähemmän turvalliset). Esimerkiksi terveelliseen nousevaan trendiin liittyy suuria määriä hinnan noustessa ja alhaisia ​​määriä hinnan laskiessa. Binance veloittaa erittäin alhaiset maksut oikeudenmukaisella tavalla. Paljon kiitoksia Tonylle ja Andrewille avusta tämän artikkelin muokkaamisessa.

Metsästää Helmiä

Sitten sinua pyydetään antamaan minimaalinen määrä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja viitetunnus, jos sinulla sellainen on. Sen sijaan, että bitcoinien haltijat olisivat tekemisissä keskitetyn viranomaisen, kuten pankin, kanssa prosessoidaksesi transaktioita, bitcoinien haltijat voivat siirtää kolikkonsa suoraan toisilleen vertaisverkossa. Valitse suosikkipari käydäksesi kauppaa tai tee yksinkertainen haku kolikon kolmen kirjaimen koodista. Yhdysvaltojen kannalta tämä kaikki muuttui suuren laman kohokohtana, kun Amerikassa oli edessään kasvava työttömyysaste ja kiihtyvä deflaatio. Toisin kuin sijoittaminen, joka tarkoittaa Bitcoinin pitämistä pitkällä aikavälillä, kaupankäynti pyrkii ennustamaan hintojen liikkumista tutkimalla koko teollisuutta ja erityisesti hintakaavioita. Binancen kaupankäynnin pluspuoli on, että kryptovaluutanvaihto tarjoaa kauppaa varten erilaisia ​​kolikoita. 5 BTC, luku, joka pienenee puoleen 4 vuoden aikana.