Bollinger Bands: Kuinka aloittaa osakekaupan teknisellä analyysillä

Se voi hyödyttää sinua: Mahdollisuus nähdä mikä meni pieleen visuaalisesti auttaa meitä havaitsemaan, mikä meni pieleen yhdellä silmäyksellä ja analysoimaan paremmin kuinka strategiamme oli tehokas. Ge jäädyttää 20 000 eläkettä, bitcoin pelastamiseen?, leen isoisä muutti vaimonsa ja lastensa kanssa Kiinan maaseudulta Buffaloon, New York, Yhdysvallat. Kuva kuvaa lyhyttä kauppamahdollisuutta, joka perustuu Bollinger Bands -indikaattorin ja äänenvoimakkuuden ilmaisimen signaaleihin. Sinun ei tarvitse havaita kauppaa näiden strategioiden kanssa, voit käyttää niitä marginaaliin pitkä ja lyhyt. Oikea vastuksen yläpuolella.

Ylemmän kaistan asettaa tietty määrä hintojen poikkeamia.

Bollinger-yhtyeet perustettiin 1980-luvulla, ja ne saivat nimensä kehittäjänsä John Bollingerin mukaan. Siellä on mielenkiintoinen termi nimeltään “purista”, jota käytetään viittaamaan alhaisen volatiliteetin tilaan. Huolimatta tästä uudesta siirron korkeudesta hinta ei ylittänyt yläkaistaa, mikä oli varoitusmerkki.

Bollinger-kaistat perustuvat arvopaperin hinnan yksinkertaiseen liukuvaan keskiarvoon, keskiviivaan ja ylä- ja alarajoihin tai ”kaistoihin”, jotka edustavat kahta standardipoikkeamaa tästä liikkuvasta keskiarvosta.

Tutustu Online-kauppapaikkaan

Nyt kun olemme saaneet perustiedot, siirrymme keskittymisen kuuden parhaan Bollinger Bands -kaupankäyntistrategian päälle. Toivottavasti olet nauttinut tämän artikkelin lukemisesta. Kaupankäyntiympäristön kautta, heti alussa termiinin arvo on nolla. Nämä ovat vain muutama hieno menetelmä yhtyeiden kanssa käytävään kauppaan. Yksi sen ominaisuuksista, joka on samanlainen kuin liikkuvat keskiarvot, on, että se toimii dynaamisena tukena ja vastuksena. Strategia vaati, että osake ostetaan välittömästi seuraavana kaupankäyntipäivänä. Käytännössä kaikki kaupankäyntiohjelmat antavat sinun säätää tätä kokoonpanoa, mukaan lukien muutoksen yksinkertaisesta liikkuvasta keskiarvosta eksponentiaalisesti liikkuvaan keskiarvoon.

Täältä näet useita yksityiskohtaisia ​​artikkeleita ja tuotteita.

Kuinka Ostaa Alhaisia ​​ja Myydä Korkeita

Kauppiaat tekevät odottamalla hinnan murtumista UBB: n yläpuolella tai LBB: n alapuolella, ennen kuin ostaa osto- tai myyntioptioita. Kauppiaat, jotka ovat pitkään markkinoilla, saattavat pitää tätä signaalina pankkituloille tai poistua kaupasta. Alempi kaista lasketaan samalla tavalla käyttämällä 20-jakson SMA: ta ja sen keskihajontaa. Vertailla, tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että löydät aloittelijoille sopivan kauppapaikan ja sijoitusvälittäjän, joka tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita tarvitset tunteaksesi olosi mukavaksi. Samoin sanomme, että jalkapallo on tuumaa, kauppa on sama. Kun näet tämän liikkeen, menet eteenpäin ja etsit merkintää.

Tämä on suosittu strategia monista syistä, mutta yksi tärkeimmistä on se, että jos tikkaaja on käynyt kauppaa jonkin aikaa alueen sisällä, silloin kun se puhkeaa, muutto voi olla erittäin suuri ja antaa kauppiaille paljon voittoa. Siksi käytämme RSI-indikaattoria auttaaksemme vahvistamaan ja vaihtamaan ylemmän tai alemman kaistan “poistuminen”. Tällaiset tekniikat edellyttävät yleensä, että otos on riippumaton ja jakautunut identtisesti, mikä ei ole kyse aikasarjoille, kuten arvopaperien hinnat. Seuraava kaupankäyntipäivä oli vasta 26. joulukuuta, jolloin kauppiaat saapuivat positioihinsa. Tässä tapauksessa keskitymme kaksinkertaisiin pohjoihin ja kaksinkertaisiin yläosiin (tai vastaavasti W-pohjiin ja M-yläosiin). Teoriassa Bollinger Bands sisältää kaiken kaupankäyntitoiminnan, joka tapahtuu odotetun normin (trendisuunta) 2 standardipoikkeaman sisällä. Nämä liukuvat keskiarvot sekä keskihajonta molemmin puolin voivat antaa paljon tietoa siitä, kuinka todennäköisesti hinta muuttuu lähitulevaisuudessa.

Olen ollut breakout-elinkeinonharjoittaja jo vuosia ja haluan kertoa teille, että suurin osa breakoutsista epäonnistuu. Ensimmäisen pohjan tulisi tapahtua suurella äänenvoimakkuudella ja pysähtyä alakaistan alapuolelle. USD/JPY: n lasku on jyrkkä ja jatkuu 6 päivää. Näetkö kuinka bändit voivat näyttää ABCD: n hinnanmuutoksen? Siksi pysymme toistaiseksi poissa markkinoilta. Voit yhdistää tämän tekniikan tuki- ja vastusominaisuuksiin löytääksesi todennäköisen käänteisen kaupan. Yläpuolella pankkitauko on nouseva, kun taas negatiivinen rivinvaihto on laskussa. Voit tietysti ansaita paljon rahaa isojen vedonlyönnillä, mutta tämäntyyppiset kauppiaat eivät tee siitä pitkän kauppauran (yli 20 vuoden) aikana.

  • Indikaattorin taustalla on koko ajatus, että jos osakekurssi on ylä- tai alakaistan yläpuolella, se osoittaa, että osakekurssi saattaa olla “liian korkea” tai “liian matala”, ja tarjoaa indikaattorit, jotka ilmoittavat kauppiaalle, onko aika ostaa, myydä tai lyhyt kauppa.
  • Missä markkinat luulet todennäköisesti purkautuvan, korkeammalle tai alhaisemmalle?
  • Olet tilannut onnistuneesti Fidelity Viewpoints -viikkotiedot.

Bollinger Purista

Syynä tähän on, että haihtuvuus ja volyymit liittyvät toisiinsa. Vakiopoikkeama on tilastollinen mitta, joka antaa hienon kuvan hintavaihteluista. Toisaalta, kun kaistojen välinen etäisyys kasvaa, havaitaan markkinoiden volatiliteetin tai hintatoimenpiteiden lisääntyvän. Alkuvaiheen muuttoa ei käytetty, tämä esimerkki ihmisiä hoitaa vaihtoja, joista päivä on kilpailukykyinen. Kun se rikkoi alanauhan, kanta koottiin ja lähestyi jälleen vastusta ja oli ylemmän nauhan yläpuolella. Hyppääkö jotain, joka saa sinut uskomaan, että epävakauden laajenemista tapahtuu todennäköisesti? Kolmanneksi, hinnat nousevat aiemman korkeimman tason yläpuolelle, mutta eivät saavuta ylemmää kaistaa.

Paitsi, että olen nähnyt, mutta olen myös vaihtanut bändien ratsastustrategiaa jatkoasennuksena. Bollinger esitteli konseptin ensimmäisen kerran maailmalle Financial News Network -verkostossa vuonna 1983. Tutustu ilmaiseen oppaaseeni "Hintakuviokaupasta", jonka voit ladata heti, jotta voit vaihtaa malleja, kuten palautuksia kuten ammattilaisia.

Kirjaudu Fidelity Viewpoints® -palveluun

Toinen tapa on odottaa tämän uskomuksen vahvistusta. Aina on hyvä tietää, mitä muut kauppiaat ajattelevat, koska se voi auttaa sinua kehittämään edut. Kuten näette, se on tuskallinen asia, jos sokaiset sokeasti, kun hinta on ylemmissä bändeissä. Mikä on Bollinger- ja MACD-yhdistelmä? Lisäksi kannattaa ehkä käyttää teknistä analyysiä katalysaattoritapahtumien kanssa, joiden pitäisi lisätä onnistumisen todennäköisyyttä. Opi kuitenkin, kuten edellä olevissa kohdissa 1 ja 2, kuinka keskittyä yhden asian saamiseen oikealle ennen kuin monimutkaiset asioita. Lisäksi kauppaan pääsyä ja siitä poistumista koskevat säännöt ovat selkeitä ja suoraviivaisia, mikä tekee tästä Bollinger Bands -strategian helpon toteuttamisen.

Bollinger Band Indicator selitetty

Juuri tätä yritämme tehdä tämän projektin kanssa: Normaalisti käytämme 20 päivän yksinkertaista liukuvaa keskiarvoa ja sen keskihajontoja Bollinger-kaistojen luomiseen. Tätä ehdotetaan haastavaksi osto-ajaksi, koska se voisi osoittaa voimakkaasti tulevan hinnannousun. On ymmärrettävä, että hintakehityksen kääntyminen voi tapahtua monien tekijöiden takia, ei vähiten itse bändien vuoksi. Mihin useimmat kauppiaat asettavat stop-tappionsa shortseihin? Ja jos se on ylemmässä kaistassa, sitä pidetään “kalliina”. Jotkut kauppiaat ostavat, kun hinta koskettaa alempaa Bollinger Bandia, ja poistuvat hinnasta, kun hinta koskettaa liukuvaa keskiarvoa kaistojen keskellä. Alla on tilannekuva Googlesta 26. huhtikuuta 2019.

Kauppiaat voivat käydä kauppaa Bollinger Bands®: n ja MACD: n kanssa useilla eri tavoilla, mutta kahta yleisintä tapaa käydä kauppaa näiden kahden indikaattorin kanssa sisältävät breakouts ja trendikauppa. Bollinger Band -leveyden osoittimen yhdistäminen Bollinger Bands -laitteisiin on kuin yhdistämällä löytämäsi täydellinen punaviini- ja lihayhdistelmä. Haluan koskettaa uudelleen keskikaistaa.

Bollinger Band® Breakouts

Meillä ei ole viitteitä tälle tuotteelle. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan välttämättä ole käänteissignaali. Päinvastoin, myyt, kun osake testaa korkeinta sarjaa ja ylemmää kaistaa. On kuitenkin tärkeää mainita, että Bollinger Bands -yhtiöiden kauppa ei rajoitu vain osakeantiin: Arvasit oikein, myy! Tässä artikkelissa käsittelemme: Sinun täytyy miettiä, miksi se on asetettu 20 päivän liukuvaan keskiarvoon. Signaaleihin Bollinger-kaistoja voidaan käyttää M-topien ja W-pohjojen tunnistamiseen tai trendin voimakkuuden määrittämiseen.

"Sitä vastoin, jos hintakanavat ovat Bollinger Bands® -1 SD ja –2 SD, se on" myyntialueella ".

Lähestymistapa on kiehtova, koska emme käytä vain kahta indikaattoria, vaan kolmea. Koska haihtuvuudella on taipumus kasvaa supistumisen jälkeen! Kvantitatiivisen sijoituksen käsitteen popularisoinnin ja osakeindeksifutuurien käyttöönoton myötä Kiinassa, osakeindeksifutuurien kvantitatiivisten kaupankäyntistrategioiden tutkimus alkaa vähitellen. Joten kaksinkertaistetaan liukuvan keskiarvon koko ja annamme alemmalle bändille enemmän tilaa ennen kuin osto laukaisee. STD_MULTIPLE_LOWER: Voit ajatella Bollinger-yhtyeitä kuin kuminauhaa. Rakenna kaupan lihastasi ilman lisäpaineita markkinoilla.

M-topit olivat myös osa Arthur Merrillin työtä, joka tunnisti 16 kuviota M-perusmuodolla. Kuvio 6 esittää ilmatuotteita (APD), joissa on nousua ja lähellä yläkaistaa heinäkuun puolivälissä. Ennen kuin luet edelleen, muista ymmärtää sekä Bollinger Band®: n että MACD-ilmaisimen perusteet. 76 10-Mar-04 91. Mikä on Bollinger Band?

5 Bollinger-yhtyeen kaupankäyntistrategiaa, jotka sinun pitäisi tietää

Ja paljon enemmän. Esimerkiksi sen sijaan, että lyhentäisit kantaa, kun se aukeaa yläkaistan rajan läpi, odota nähdäksesi, miten osake toimii. Häviämisen ei pitäisi koskaan olla tavoitteesi, mutta tarkoitan sitä, että sinun ei pitäisi riskiisi kotisi tai elämäsäästökauppasi kryptovaluutoissa.

Teknisessä kaupassa harvoilla ihmisillä on riittävän suuri vaikutus, jotta heidän nimensä olisi osa teollisuuden sanastoa, mutta John Bollinger on yksi tällainen henkilö. YlemmänBB kirjoittaminen ylemmälle Bollinger-kaistalle, alempiBB alemmalle Bollinger-kaistalle ja viimeinen viimeiselle (hinta) -arvolle: Ja jos hinta on lähellä alempaa Bollinger-kaistaa, sitä pidetään “halvana”, koska se on 2 keskipisteen alapuolella olevaa standardipoikkeamaa. Kaksinkertaisen pohjan kokoonpanossa, kuten nimestä voi päätellä, etsimme W: n muotoista muodostelmaa, jossa hinta sulkeutuu alemman kaistan alapuolelle kerran ennen seuraavan ajanjakson nostamista hetkeksi, vain sulkeutuaksesi alemman Bollinger-kaistan alapuolelle.

Kirjailija

Tarkasteltaessa E-mini-futuurien kaaviota, huippukyky oli kokonaan bändien sisällä. Tätä voidaan parantaa monella tapaa, yksi on mukautettu parametreihin, toinen palataan käsin uudelleen vetäessämme sivuttain, toinen on kerrosbotteja... Keskustelen tästä alla. Keskimääräinen palautus edellyttää, että jos hinta poikkeaa huomattavasti keskimääräisestä, lopulta se palaa takaisin keskimääräiseen hintaan. 67 25 - 13-1144. Voit pelata edistyneillä strategioilla, kuten vahvistetun rikkoutumisen oikottamisella tai vahvistetun katkaisun kaipaamisella, vaikka tämä vaatii edistynyttä ohjelmointia.

Kuusi jaksoa myöhemmin EUR/USD ylittää 20 jakson Bollinger Bandin yksinkertaisen liikkuvan keskiarvon. Indikaattori-ikkunassa näkyy Chaikin Money Flow heikentyneen maaliskuussa ja kääntyvän negatiiviseksi huhtikuussa. Yllä olevasta osakekaaviosta voit nähdä 27. syyskuuta, että hinta ylitti alemman Bollinger-kaistan ja lähti myöhemmin nousemaan seuraavien päivien ajan. Kaupan lähtökohtaan kiinnitetään niin paljon huomiota, että poistuminen näyttää vain itsestään selvältä, vaikka se onkin tärkein osa. Kauppias voi myös määrittää, kuinka monta keskihajontaa hän haluaa indikaattorin asettavan. Mutta kyse ei ole kaikkien kaupankäyntistrategioiden tuntemisesta. Algoritmisten kaupankäyntistrategioiden aloituspaketti auttaa sinua luomaan kvantitatiivisia kaupankäyntistrategioita käyttämällä teknisiä indikaattoreita, jotka voivat mukautua eläviin markkinaolosuhteisiin. Siksi niiden merkitys toisilleen on välttämätöntä, mikä puolestaan ​​luo luotettavia signaaleja kaupankäynnille.

Signaali: W-pohjat

Kauppiaat voivat katsoa pääsevänsä pitkiin kauppoihin Bollinger Band® Squeezen (vihreät nuolet) mukaisesti. Kun päivä on indikaattoreissa de fuerza de tendencia forex voimakas laskusuuntaus, se koskettaa nopeasti avaintekijää tai kulkee sitä pitkin erityisten aaltojen aikana. Et myöskään halua olla eräänlainen profeetta ja yrittää ennustaa, kuinka kauan varaston pitäisi tai ei pitäisi kulkea. Voimme tehdä niin kaksinkertaisen ylä- tai alamuodostuman, ja niitä kutsutaan M- tai W-kuvioiksi. Signaali syntyy, kun sekä MACD että EMA vahvistavat joko ”Trend Up” tai lukemia käytetään joissain strategioissa.

34 12.-94.-32. Yksi Bollinger Bandsin yleisimmistä laskelmista käyttää keskimääräiselle kaistalle 20 päivän yksinkertaista liikkuvaa keskiarvoa (SMA). Voit säätää Bollinger Bands -asetuksesi 3: n keskipoikkeaman (tai korkeampaan) tunnistaaksesi vielä enemmän yliostuneita/ylimyytyjä tasoja vaihdettavaksi. Kauppaa vain säänneltyjen ja lisensoitujen forex-välittäjien kanssa, tämä tarkoittaa, että hänen kauppojensa arvo on 200:. SBUX hajosi alakaistan kahdesti, mutta ei katkennut tukea maaliskuun puolivälin matalasta.

Valitessasi yhden tai kaksi tiettyä aikataulua tai käyttämällä laadullista kaupankäyntityökalua, kuten Trend Spider, usean aikavälin analyysin käyttämiseen yhdellä kaaviolla, Bollinger Bands tarjoaa yhdellä silmäyksellä tarvittavat tiedot onnistumiseesi. Sellaisena kauppiaat ostavat puheluoptioita, kun hinta on nouseva UBB: n (ylempi Bollinger Band) ja MBB (keskimääräinen Bollinger Band) välillä. Esimerkiksi tässä kaaviossa voit nähdä Bollinger-nauhan puristuvan keskeltä 21. marraskuuta –12. Joulukuuta ennen erottelua.

Näyttöasetukset

Alhaisen volatiliteetin markkinat siirtävät vaihteet suuriin volatiliteetteihin ennen kuin asettuvat takaisin vaimeaseen toimintaan. Konservatiivisemmat kauppiaat voivat odottaa tautoa ja etsiä sitten vetäytymistä ensisijaisen trendin suuntaan. Alemman kaistan (STD_MULTIPLE_LOWER) poikkeama. Koska Bollinger Band Squeeze ei tarjoa suuntaviivoja, charterien on käytettävä teknisen analyysin muita näkökohtia suunnanvaihdon ennakoimiseksi tai vahvistamiseksi. Seurauksena voi olla nouseva pomppiminen, mikä luo pitkän kaupan mahdollisuuden. Jatkaa Bollinger Bands -indikaattorin tutkimusta John Bollingerin virallisella verkkosivustolla.

Huomaat, että volatiliteetti kasvaa indikaattorina vahvoista suuntauksista. Ensinnäkin, Bollinger-yhtyeiden luoja, John Bollinger itse määritteli sen. No, jos mietit asiaa, koko perusteesi asetusten muuttamiselle on ensinnäkin toivomme, että voimme selvittää, kuinka tietoturva todennäköisesti liikkuu sen volatiliteetin perusteella. Hedge-rahastot hallitsevat miljardeja dollareita sijoituksiin. Kun hinta on erittäin vahva, hinnan romahtaminen voi olla räjähtävä. Myyntipaine oli selvästi ylimyydyllä alueella. Reaktiokorkeudet eivät kuitenkaan ole aina samoja; ensimmäinen korkein voi olla korkeampi tai alempi kuin toinen korkein. Jatka lukemista:, päivämyyjät tarvitsevat myös vakuustilin toimiakseen vakuutena varmistaakseen, että mahdolliset tappiot katetaan asianmukaisesti kaupan päättyessä. Tässä oppaassa aion kertoa teille monenlaisia ​​aiheita suosikki Bollinger-yhtyeiden kaupankäyntistrategioistani aina suureen kysymykseen, joka on viime aikoina noussut esiin - kuinka käyttää bändejä kauppaan bitcoin future.

Siten ylempi kaista olisi 2 vakiopoikkeamaa yli 20 jakson liikkuvan keskiarvon. Tuottoprosentti vs. riski, on hullu sanoa tämä, mutta kuulemme tämän tarjouksen melko usein:. Tämä matala pysyy alakaistan yläpuolella. Kirjaudu sisään, soveltuu paremmin tekniseen analyysiin, ja on myös muita tapoja vaihtaa valuutanvaihtoa. Kiinnostaako kauppaa riskitöntä?

Bollinger Bands Trading -strategian edut

Valuutta on nousussa ja sitten se vetää takaisin alempaan Bollinger Bandiin. Bollinger-yhtyeitä voidaan tulkita laajasti sen suhteen, mitä he parhaiten kommunikoivat, ja vaihtelevat sen mukaan, miten kauppiaat käyttävät niitä: Kasvava määrä purkamisessa on merkki siitä, että elinkeinonharjoittajat vetoavat rahoillaan, että hinta jatkaa liikkumista suuntaan. Siksi olen luonut tämän Bollinger Bands -kaupankäyntistrategian oppaan osoittamaan sinulle, kuinka hyödyllinen tämä indikaattori on ja mitä se voi tehdä kaupankäynnillesi. Kaistat ovat luonnollisesti paljon leveämpiä. Joten miten käytämme Bollinger Band -teoriaa? Kauppiaat voivat käyttää takana olevaa pysäkkiä tai pysäkkejä voidaan siirtää manuaalisesti Bollinger Band®-alaosaa pitkin hinnan noustessa.

Kuten muutkin indikaattorit, Bollinger-nauhoja ei ole tarkoitettu käytettäväksi itsenäisenä työkaluna. Sama pätee Bollinger Bandin keskiviivaan. Täältä löytyy paljon pakottavia tietoja, joten vastustakaa kehotusta lukea lukeminen. Kuten edelliset esimerkit, seuraava kaupankäyntipäivä oli alaspäin; tämä oli vähän epätavallinen siinä suhteessa, että myyntipaine aiheutti osakekannan voimakkaan laskun. Ensimmäinen on kärki erojen jälkeen.

Haittapuoli on, että markkinat voivat pysyä hajautetussa tilassa enemmän kuin elinkeinonharjoittaja voi pysyä vakavaraisena, ja lopulta se johtaa tappioihin.

Bollinger-yhtyeet

Sinun tulisi kuitenkin käyttää tätä indikaattoria muiden työkalujen kanssa, kuten tuki ja vastus, trendisuunnat tai muut tekniset mallit. Voimme pysyä kaupassa toisen puolen aseman hyödyntämiseksi ja pitkittyneiden hintojen muutosten vuoksi. Toinen yksinkertainen, mutta tehokas kaupankäyntitapa on varastojen häipyminen, kun ne alkavat tulostaa nauhojen ulkopuolella. Voit käydä kauppaa trendin kanssa keskiviivalla tai käyttää sitä trendin kääntymisstrategiana. Myynti avoimesti sijoitetaan laskevan laskemisen jälkeen. MACD: n takia emme saa vaihtaa vetäytymistä liukuvaan keskialueeseen. mikä on perustavanlaatuinen analyysi?, eST London avataan klo 3:. Jos annoin sinulle jonkin muun ilmoituksen siitä, että pidän parempana toista signaalia, unohda mitä sanoin aiemmin.

Esimerkiksi, jos trendi on alhaalla, ota lyhyet sijainnit vain, kun ylempi kaista on merkitty. Ylä- ja alamäen psykologinen sodankäynti tulee hallitsemattomaksi. Huomaat, että se on pakattu aikatestattuihin strategioihin, joista voit hyötyä käydessäsi kauppaa markkinoilla. Ulommat nauhat asetetaan tavallisesti 2 vakiopoikkeamaa keskikaistan ylä- ja alapuolelle. Napauta tätä nyt saadaksesi sen. Valitettavasti tähän mennessä paras oli tehty. Fantasy #dfs, ota yhteyttä, jos haluat kopioida jotain niistä. Huomaa, että CMF saavutti alimman tasonsa tammikuun jälkeen ja jatkoi alempaa toukokuun alkuun.

Kuvio 5 esittää Pulte Homes (PHM) -tason nousutrendiä heinä-elokuussa 2019. Tavoitteesi on voitto hyvistä kaupoista. Yläkaista on 2 vakiopoikkeamaa yli 20 jakson yksinkertaisen liikkuvan keskiarvon. Haluan sisällyttää vauhdin mittarin, ja sen vuoksi aion käyttää MACD: tä (liukuva keskimääräinen lähentymishajonta). Ja kaikki tekemäsi asia on suuntauksen arvoinen. Alla olevassa taulukossa näemme, että häivytyskauppias, joka käyttää Bollinger Band® "bändejä", pystyy nopeasti diagnosoimaan ensimmäisen vihjeen trendin heikkoudesta. Toiseksi on vetäytyminen kohti keskikaistaa.